Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέματα συζήτησης τις πλημμύρες στην Ελλάδα και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών που πλήττουν τη χώρα, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Το θέμα της χριστιανικής παρουσίας στην Ιερουσαλήμ και τους ιερούς χώρους του χριστιανισμού στην περιοχή συζητήθηκε επίσης, με τον Πρωθυπουργό να ενημερώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη επικοινωνήσει με τις ισραηλινές αρχές για την προστασία της Μονής Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από ενδεχόμενες επιθέσεις.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον Πρωθυπουργό να εκφράζει τη στήριξή του προς το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης η υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα, ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Exit mobile version