Μίλτος Τεντόγλου: Στους κορυφαίους του κόσμου για το 2023

Μίλτος Τεντόγλου: Στους κορυφαίους του κόσμου για το 2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μήκος, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή του 2023, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, World Athletics.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον περασμένο Αύγουστο, συμπληρώνοντας τη συλλογή του με τον μοναδικό τίτλο που έλειπε. Ο Έλληνας αθλητής είναι ένας από τους έντεκα υποψηφίους για το βραβείο, μαζί με τους Νίραζ Τσόπρα (Ινδία, ακοντισμός), Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ, σφαιροβολία), Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ), Σουφιάν Ελ Μπακαλί (Μαρόκο, 3.000μ. στιπλ), Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία, 1.500μ. / Μίλι / 5.000μ.), Κέλβιν Κίπτουμ (Κένυα, μαραθώνιος), Πιρς ΛεΠαζ (Καναδάς, δέκαθλο), Νόα Λάιλς (ΗΠΑ, 100μ. / 200μ.), Αλβαρο Μαρτίν (Ισπανία, βάδην) και Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία, 400μ. εμπόδια).

Η ψηφοφορία για τον κορυφαίο αθλητή του 2023 θα διεξαχθεί από τα μέλη του συμβουλίου και την οικογένεια της World Athletics, καθώς και από τους φίλαθλους μέσω των επίσημων social media της ομοσπονδίας. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, ο Τεντόγλου έχει πλασαριστεί και στην τελική τριάδα των υποψηφίων για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης για το 2023.

Exit mobile version