ΣΥΡΙΖΑ: Συγκεντρώνουν υπογραφές για να καθαιρέσουν τον Κασσελάκη;

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκεντρώνουν υπογραφές για να καθαιρέσουν τον Κασσελάκη;

Οι εσωτερικές ταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται σε μια πραγματική εμφύλια σύγκρουση μεταξύ της ηγετικής ομάδας και των παλαιών στελεχών, καθώς η αριστερή “Ομπρέλα” συνεχίζει να αμφισβητεί τον πρόσφατα εκλεγέντα αρχηγό.

Κανένα από τα γνωστά στελέχη που υποστήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου δεν συμμετέχει στον μηχανισμό που δημιούργησε η ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος αρνήθηκαν απερίφραστα να αναλάβουν θέσεις ως Τομεάρχες. Ακόμη και στελέχη που δεν ανήκουν στον πρώτο κύκλο των παλαιών κομματικών παραγόντων, δεν συναινούν να συνεργαστούν με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό.

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν ότι η πρώτη σημαντική σύγκρουση αναμένεται να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια αναφορά του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών, που δημοσιεύθηκε στις 12 Οκτωβρίου, καταγγέλλει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης καταργεί το καταστατικό του κόμματος και το πρόγραμμα, ενώ την προηγούμενη μέρα, ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, ζήτησε την καθαίρεση του Κασσελάκη αναφέροντας πως πρόκειται για θλιβερή καρικατούρα που παριστάνει τον πρόεδρο.

Exit mobile version