Κηφισιά: Ληστεία μέρα-μεσημέρι μέσα στο σπίτι 72χρονης – Πάνω από 25.000 ευρώ η λεία

Κηφισιά: Ληστεία μέρα-μεσημέρι μέσα στο σπίτι 72χρονης - Πάνω από 25.000 ευρώ η λεία

Μια θρασύτατη ληστεία και επίθεση σε ηλικιωμένη έλαβε χώρα στα βόρεια προάστια, καθώς δύο άγνωστοι δράστες μπήκαν μέρα μεσημέρι σε μια κατοικία στην Κηφισιά.

Η ληστεία έγινε την περασμένη Τετάρτη (12/10), με τους ληστές να εισβάλλουν στο σπίτι, όπου την ώρα εκείνη βρισκόταν μόνη μια 72χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι γύρω στις 13:30, άκουσε ανησυχητικούς θορύβους που προέρχονταν από το εσωτερικό του σπιτιού. Ήταν σαν να άνοιγαν μια πόρτα, όπως περιέγραψε αργότερα στην αστυνομία.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά, αντίκρισε δύο άντρες με κράνη στην κουζίνα του σπιτιού. Σύμφωνα με την περιγραφή της καταγγέλλουσας, ο ένας από τους δράστες, που μιλούσε σπαστά ελληνικά, την απείλησε με όπλο να μην φωνάζει και να τους παραδώσει ό,τι χρήματα είχε στο σπίτι. Αφού της έβαλαν χειροπέδες, την οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα, ζητώντας τα χρήματά της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ βρισκόταν εκεί, ο άλλος δράστης ερεύνησε τους άλλους χώρους του σπιτιού, ψάχνοντας για κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Αφού πήραν περίπου 1.200 ευρώ που υπήρχαν στο σπίτι, την οδήγησαν στο μπάνιο και τη δέσανε στη μπαταρία της μπανιέρας. Στη συνέχεια, έφυγαν από το σπίτι.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι ληστές, πριν φύγουν, άφησαν το κλειδί από τις χειροπέδες στο μπάνιο, ώστε να μπορέσει να τις απελευθερώσει ο σύζυγος της μόλις γυρίσει στο σπίτι. Όλο το περιστατικό κράτησε περίπου 20 λεπτά.

Μόλις οι δράστες εξαφανίστηκαν, μια γειτόνισσα αντιλήφθηκε τις φωνές της ηλικιωμένης και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές.

Από τις Αρχές κατασχέθηκε το ζευγάρι με τις χειροπέδες, ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Exit mobile version