Λάρισα: Εργοδότες κρατούσαν κτηνοτρόφο αιχμάλωτο επί 9 μήνες

Λάρισα: Εργοδότες κρατούσαν κτηνοτρόφο αιχμάλωτο επί 9 μήνες

Μια σοκαριστική ανακάλυψη έρχεται στη δημοσιότητα από τη Λάρισα, όπου δύο κτηνοτρόφοι κατηγορούνται ότι κράτησαν όμηρο έναν 62χρονο και τον εκμεταλλεύονταν εργασιακά.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε αφού ο 62χρονος, πολίτης της Ρουμανίας, τους κατήγγειλε στην αστυνομία της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ελευθερία”, ο άνδρας κατηγορεί τους δύο κτηνοτρόφους ότι τον είχαν κλείσει και κακοποιούσαν εργασιακά για σχεδόν 9 μήνες.

Η όλη υπόθεση φαίνεται να ξεκίνησε όταν ο 62χρονος είχε συμφωνήσει να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιο του ενός από τους κτηνοτρόφους, που είναι 44 χρονών. Μετά από λίγες μέρες εργασίας, όταν διαπίστωσε τις συνθήκες εκεί, δήλωσε ότι ήθελε να φύγει από τη Λάρισα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τότε ο 44χρονος τον κακοποίησε σωματικά και του αφαίρεσε την ταυτότητα.

Στη συνέχεια, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή, στα ορεινά των Γρεβενών, και εργάστηκε εκεί μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Όταν δήλωσε πάλι ότι θέλει να φύγει, υπέστη πάλι βίαιη επίθεση από τον 44χρονο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αφού ενημερώθηκαν από την Πρεσβεία της Ρουμανίας, πήγαν στο ποιμνιοστάσιο, εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο κτηνοτρόφους.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, κατηγορούμενοι για ομηρία και εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπου.

Exit mobile version