Β’ γύρος Αυτοδιοικητικών εκλογών: Άνοιξαν οι κάλπες σε 84 δήμους και 6 περιφέρειες

Β' γύρος Αυτοδιοικητικών εκλογών: Άνοιξαν οι κάλπες σε 84 δήμους και 6 περιφέρειες

Σήμερα, από τις 07:00, άνοιξαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές σε 84 δήμους και 6 περιφέρειες στη χώρα μας.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διαρκέσουν έως τις 19:00 στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους. Ο συνολικός αριθμός των εκλογικών τμημάτων για αυτές τις εκλογές είναι 12.966, ενώ κατά τον πρώτο γύρο ήταν 22.722.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με τη χρήση της αστυνομικής ταυτότητάς τους (είτε έντυπη είτε ψηφιακή), την προσωρινή βεβαίωση από την αρμόδια αρχή, το διαβατήριό τους, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό τους βιβλιάριο υγείας, εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σημειώνεται ότι ακόμη και αν η αστυνομική ταυτότητα έχει εκδοθεί μετά από την εκλογική διαδικασία, εξακολουθεί να θεωρείται αποδεκτή. Επίσης, το ελληνικό διαβατήριο θεωρείται αποδεκτό, ακόμη και αν έχει λήξει. Οι στρατιωτικοί και τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων θα πρέπει να προσκομίσουν τις αντίστοιχες ταυτότητές τους.

Σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές, οι ψηφοφόροι δεν βάζουν σταυρό, καθώς η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνον μεταξύ των υποψηφίων περιφερειάρχες ή δημάρχων των δύο κομμάτων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την προηγούμενη ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής. Ωστόσο, τα ψηφοδέλτια με σταυρούς προτιμήσεων θεωρούνται έγκυρα, αν και οι σταυροί δεν λαμβάνονται υπόψη.

Exit mobile version