Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης: Προβάδισμα Αγγελούδη ενόψει του β’ γύρου της Κυριακής

Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης: Προβάδισμα Αγγελούδη ενόψει του β' γύρου της Κυριακής

Δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει ανατροπή στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο νικητής του πρώτου γύρου, Κωνσταντίνος Ζέρβας, απέχει μόλις 1.520 ψήφους από τον δεύτερο, Στέλιο Αγγελούδη.

Το ποσοστό του κ. Ζέρβα στον πρώτο γύρο ανέρχεται σε 27,33%, ενώ ο κ. Αγγελούδης ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,74%. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι η αποχή κυριάρχησε, καθώς μόλις το 40,95% των συνολικά 241.516 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Ο κ. Ζέρβας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», δήλωσε: «Όπως λέω ποδοσφαιρικά, είμαστε 1-0 και παίζεται το β’ ημίχρονο» και πρόσθεσε ότι «σαφέστατα και στοίχισε η αποχή», απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους ψηφοφόρους. «Το σημαντικό είναι να πάνε όσο το δυνατό περισσότεροι να ψηφίσουν. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα: δύο πρόσωπα, δύο προσωπικότητες. Από τη μία το δικό μας σχέδιο, το δικό μας πρόγραμμα και τα χρονοδιαγράμματα και από την άλλη πλευρά ευχολόγια».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αγγελούδης δήλωσε και αυτός στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι «το 73% των ψηφοφόρων αποδοκίμασε με ένα υπερβολικά μεγάλο ποσοστό την παρούσα διοίκηση του δήμου», προσθέτοντας πως οι Θεσσαλονικείς «έχουν φάει τέτοιο ψέμα, τέτοιο παραμύθι και υποσχέσεις που δεν πιστεύουν σε κανέναν. Θεωρώ ότι είναι λίγο άδικο για όσους κατεβαίνουν πρώτη φορά, όμως τους καταλαβαίνω απόλυτα. Ζουν σε μία πόλη που έχει εξελιχθεί σε πόλη ματαιωμένων σχεδίων και ανύπαρκτων μεγάλων έργων».

Exit mobile version