Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης στην Αθήνα: Δεύτερος ο Μάρκος στα 800μ. ελεύθερο

Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης στην Αθήνα: Δεύτερος ο Μάρκος στα 800μ. ελεύθερο

Σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό κολυμβητικό αθλητισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο κολύμβησης που διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Μάρκος, 22 ετών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 800μ ελεύθερο με εντυπωσιακό χρόνο 7:58.16. Αυτή η επίδοση είναι μια σημαντική πρόοδος για τον νεαρό αθλητή, ο οποίος είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στα 400μ την προηγούμενη μέρα.

Ο νικητής του αγώνα ήταν ο Νορβηγός Χένρικ Κρίστιανσεν, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με χρόνο 7:51.92, ενώ ο Ιάπωνας Καϊτο Ταμπούτσι έκλεισε την πρώτη τριάδα με χρόνο 7:58.70.

Η εμφάνιση του Δημήτρη Μάρκου ήταν αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα σημεία της διοργάνωσης και έδωσε στους φιλάθλους μεγάλη χαρά. Το κοινό, με πολλά παιδιά από τα κολυμβητικά σωματεία της Αττικής, γέμισε σχεδόν τις εξέδρες του κολυμβητηρίου για να παρακολουθήσει το αγώνισμα.

Στο απογευματινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του πρωταθλήματος περιλάμβανονταν και ο αγώνας των 400μ μικτής ατομικής κατηγορίας για τις γυναίκες. Η Αμερικανίδα Κέιτι Γκράιμς κατέκτησε την πρώτη θέση με εντυπωσιακό χρόνο 4:38.74, ενώ η Γιαπωνέζα Γουάκα Κομπόρι τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 4:39.35. Στην γενική κατάταξη της κατηγορίας, η Ελληνίδα κολυμβήτρια Αγγελική Ζαμαριά, που συμμετείχε στην αργή σειρά των αγώνων το πρωί, κατέλαβε την 10η θέση με χρόνο 5:09.27.

Exit mobile version