Πόλεμος στο Ισραήλ: Θέμα χρόνου η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα «από ξηρά, αέρα και θάλασσα»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θέμα χρόνου η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα «από ξηρά, αέρα και θάλασσα»

Η Ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα στον σύγκρουσή της με την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων εκτεταμένων επιθέσεων και “σημαντικών χερσαίων επιχειρήσεων”. Ξεκίνησε ήδη τα αντίποινα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά τις οποίες χάθηκαν 1.300 άνθρωποι.

Ο Ισραηλινός στρατός έχει εκδώσει τελεσίγραφο σε 1,1 εκατομμύριο άτομα που κατοικούν στη βόρεια Γάζα, να μετακινηθούν νότια για λόγους ασφαλείας. Στον πυκνοκατοικημένο αυτόν τομέα, στα μέσα προβάλλονται βίντεο που δείχνουν εκρήξεις και πτώματα κατά μήκος των διαδρομών εκκένωσης που δημιουργήθηκαν την Παρασκευή (13/10), καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα επιδεινώνεται, με προειδοποιήσεις ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να πεθάνουν από πείνα, καθώς το Ισραήλ έχει επιβάλει μια “πλήρη πολιορκία”. Ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα, σε περιοχές που ελέγχονται από τη Χαμάς, έχει ξεπεράσει τα 2.000 άτομα από το προηγούμενο Σάββατο (07/10), όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Exit mobile version