Πολωνία: Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να πυροδοτήσει βόμβα στη Βαρσοβία

Πολωνία: Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να πυροδοτήσει βόμβα στη Βαρσοβία

Ο άνδρας που είχε ανέβει σε ένα μνημείο και απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει μια βόμβα στην πλατεία Πιλσούντσκι της Βαρσοβίας, παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Polsat News, γύρω στις 14.30 (ώρα Ελλάδας), ο άνδρας κατέβηκε από το μνημείο, έβγαλε το μπουφάν του και παραδόθηκε, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια.

Ένας αστυνομικός είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters να μην πλησιάσει την πλατεία, αναφέροντας ότι υπήρχε απειλή βόμβας, αλλά εκπρόσωπος της αστυνομίας, που ρωτήθηκε από το πολωνικό πρακτορείο PAP, δεν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας απείλησε με εκρηκτικά.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Χ, φαίνεται ο δράστης, σκαρφαλωμένος στο μνημείο Σμολένσκ, το οποίο είναι αφιερωμένο στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του 2010, κατά την οποία σκοτώθηκαν 96 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο τότε πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και η σύζυγός του, Μαρία.

Ένας πελάτης σε κοντινό ξενοδοχείο Sofitel, που έβλεπε την πλατεία, αναφέρει ότι τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν το κτίριο μόνο μέσω της πίσω πόρτας.

Exit mobile version