Κολωνός: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών διαρρηκτών – Εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές σε οικίες και οχήματα

Κολωνός: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών διαρρηκτών - Εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές σε οικίες και οχήματα

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών ατόμων που εμπλέκονταν σε διαρρήξεις οικιών και οχημάτων σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα αυτά, τα οποία είναι ελληνικής καταγωγής, προσπάθησαν να εισβάλλουν σε ένα διαμέρισμα τη νύχτα της 11ης Οκτωβρίου 2023 στον Κολωνό, θέλοντας να διαπράξουν κλοπή.

Οι γείτονες παρατήρησαν τις κινήσεις τους και ειδοποίησαν το Κέντρο ‘Αμεσης Δράσης. Σχεδόν αμέσως, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατέφθασαν στο σημείο και βρήκαν τα δύο άτομα έξω από το διαμέρισμα και το τρίτο μέσα σε αυτό. Προσπάθησαν να διαφύγουν και πέταξαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών με λάμα 17 εκατοστών, αλλά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

Η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε ότι από τον Απρίλιο του 2022 είχαν διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες και οχήματα. Συγκεκριμένα, εισέβαλαν σε διαμερίσματα όπου οι ιδιοκτήτες ήταν απόντες, αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας, και διέφευγαν με οχήματα. Στη συνέχεια, πωλούσαν τα κλοπιμαία.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και μία σε όχημα, και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Exit mobile version