Κρήτη: Παύθηκε με απόφαση Χρυσοχοΐδη η διοίκηση του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου

Κρήτη: Παύθηκε με απόφαση Χρυσοχοΐδη η διοίκηση του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου “Βενιζέλειο- Πανάνειο” (ΓΝΒΠ) απομακρύνονται από τη θέση τους, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (16/10) στα γραφεία της 7ης Υπερπεριφέρειας, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε συγγνώμη για την τρέχουσα κατάσταση στο νοσοκομείο “Βενιζέλειο” στο Ηράκλειο. Επισημάνθηκε ότι αυτό το ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για το νησί και ότι και ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν να επιλυθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα neakriti.gr, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα “fast track διαδικασίες προσλήψεων” για να καλυφθούν οι ανάγκες προσωπικού στο νοσοκομείο “Βενιζέλειο”, με στόχο τη λειτουργία τεσσάρων επιπλέον χειρουργικών κρεβατιών. Αυτή η δέσμευση αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των προσεχών μηνών.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας δίνει προτεραιότητα στον τομέα των αναισθησιολόγων, με προσλήψεις ιδιωτών γιατρών προγραμματισμένες να καλυφθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι η διαδικασία προσλήψεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, ενώ με την έναρξη του νέου έτους θα πραγματοποιηθούν περίπου 1.500 προσλήψεις γιατρών και 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε όλη τη χώρα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στο νησί.

Exit mobile version