Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 18/10/2023

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 18/10/2023

Σήμερα το πρωί, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, οι φαινόμενα θα ξεκινήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και στη συνέχεια αναμένεται να περιοριστούν στις περιοχές των ανατολικών και νοτιότερων περιοχών, όπου θα εξασθενήσουν. Σημαντικά έντονα φαινόμενα αναμένονται σε ορισμένες περιοχές, όπως στη Δυτική Στερεά, καθώς και τοπικά στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμαίνεται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα κυμαίνεται από 9 έως 15 βαθμούς. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 20 βαθμούς. Στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται να κυμαίνεται από 19 έως 25 βαθμούς, εκτός από την Ήπειρο, όπου θα κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 25 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη από 13 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις, με μέτρια ένταση 4-5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, και αναμένεται να στραφούν στις βόρειες διευθύνσεις και να εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο, από βορειοδυτικές διευθύνσεις, είναι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές έως το μεσημέρι, με βελτίωση του καιρού στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς, με βαθμιαία ενίσχυση και στροφή προς βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το μεσημέρι, με βελτίωση του καιρού στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό αρχικά θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς, με βαθμιαία ενίσχυση και στροφή προς βορειοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Exit mobile version