Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο της Γάζας – Αναφορές για 500 νεκρούς και τραυματίες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο της Γάζας - Αναφορές για 500 νεκρούς και τραυματίες

Τραγωδία χθες στην Γάζα, όταν το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τις αρχές του παλαιστινιακού θύλακα, σχεδόν 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης.

Συγχρόνως, ένα σχολείο, που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), βομβαρδίστηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν. Ανησυχίες εκφράστηκαν για την ύπαρξη 200 έως 300 θυμάτων κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στο κέντρο της Γάζας, με αναφορές για εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera, πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το εν λόγω νοσοκομείο παρείχε καταφύγιο σε οικογένειες που επλήγησαν από τον συνεχή βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ. Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, αυτή η επίθεση θα είναι η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από το 2008.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι διερευνώνται οι αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα και υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, ανακοίνωσε την κήρυξη τριημέρου εθνικού πένθους μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου.

Exit mobile version