Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 19/10/2023

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 19/10/2023

Καλός καιρός προβλέπεται για σήμερα, με τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες και αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια μέρη. Οι άνεμοι στα ανοιχτά της θάλασσας θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, για την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές νεφώσεις να παρατηρούνται κατά διαστήματα μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία αναμένεται να έχει σημαντική άνοδο, κυρίως στη Μακεδονία.

Οι θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (ση Δυτική Μακεδονία από 2 έως 19 βαθμούς), από 7 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 21 βαθμούς), από 14 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες, και από 12 έως 24 βαθμούς στην Κρήτη. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 13 έως 21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι με ταχύτητα 3-4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο Θάλασσα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι με ταχύτητα 3-4 μποφόρ, ενώ αναμένεται ενίσχυση στο Βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα, με ταχύτητα που θα φτάνει τους 5 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένεται να παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις την Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν ασθενείς και θα έχουν μεταβλητές διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Πέμπτης, αναμένονται επίσης λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα σε ορισμένες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό Θάλασσα θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι με ταχύτητα 3-4 μποφόρ.

Exit mobile version