Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Αντένα: Φρένο στον ανασχηματισμό, οι υπουργοί να «βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν»

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Αντένα: Φρένο στον ανασχηματισμό, οι υπουργοί να «βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν»

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές (ΑΝΤ1), ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν πιστεύει στην αναγκαιότητα των συχνών ανασχηματισμών, βάζοντας έτσι τέλος στα σχετικά σενάρια.

Μερικές ώρες πριν, κατά την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο παρότρυνε τους υπουργούς του να «βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν», υπονοώντας προφανώς τις έμμεσες απειλές για τη συνεργασία κράτους – αυτοδιοίκησης, αν δεν εκλεγούν οι υποψήφιοι της ΝΔ, που εξαπέλυσαν κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο οι υπουργοί Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αδ. Γεωργιάδης και Λ. Αυγενάκης.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, ιδιαίτερα από την Κυριακή και μετά, είχαν λάβει μεγάλη έκταση στο παρασκήνιο οι συζητήσεις περί επικείμενων αλλαγών, οι οποίες υποτίθεται ότι θα επίλυαν τα προβλήματα δυσλειτουργίας, τα οποία παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα, από το καλοκαίρι και μετά. Προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης, μάλιστα, φωτογράφιζαν και τομείς κυβερνητικού έργου, οι οποίοι έχουν ανάγκη βελτιώσεων, αρχής γενομένης από την Πολιτική Προστασία. Παρά το γεγονός ότι μερικά από αυτά τα συμμερίζεται και ο πρωθυπουργός, θεωρεί, ωστόσο, ότι πλην ελαχίστων, κραυγαλέων, κατά την άποψή του, περιπτώσεων, τα προβλήματα δεν λύνονται με αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία των υπουργείων.

Άλλωστε, η πρώτη τετραετία και η νίκη στις δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του περασμένου Μαίου και Ιουνίου, δικαίωσαν την απόφασή του να διατηρήσει καθ’ όλη την τετραετία αναλλοίωτο τον βασικό κορμό της κυβέρνησής του και να προχωρήσει μόνο σε «χειρουργικές επεμβάσεις» όπου κρινόταν αναγκαίο. Όπως λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού «Του βγήκαν όλα μέχρι σήμερα», και αυτή είναι και η απάντηση σε βουλευτές της συμπολίτευσης, ιδιαίτερα νεότερων σε ηλικία, οι οποίοι δίνουν τη μία μάχη μετά την άλλη για το κόμμα τους, αλλά δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα για κυβερνητική τους αξιοποίηση.

Exit mobile version