Black Friday: Πότε είναι φέτος

Black Friday: Πότε είναι φέτος

Η Black Friday του 2023 πλησιάζει, και τα καταστήματα ετοιμάζονται για μεγάλες προσφορές, όπως κάνουν κάθε χρόνο. Αρχικά εμφανίστηκε ως πρακτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα έγινε ένας θεσμός που υιοθετήθηκε και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένου Βασιλείου, Γερμανίας, Γαλλίας, Δανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Αυστρίας, Φινλανδίας, Πολωνίας και πολλών άλλων, με όλο και περισσότερα καταστήματα να συμμετέχουν κάθε χρόνο.

Τη δεκαετία του ’60, τα καταστήματα χρησιμοποιούσαν χειρόγραφα λογιστικά φύλλα και αποδείξεις, με δύο χρώματα μελάνι για να υποδεικνύουν την κατάσταση των πωλήσεών τους. Τις ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων τις σημείωναν με κόκκινο, ενώ τις ημέρες με θετικό ισολογισμό με μαύρο.

Έτσι, καθιερώθηκε η παράδοση της Black Friday ως ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου προσφορών, με μεγάλη αύξηση των πωλήσεων.

Φέτος, η Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρίου 2023.

Οι προσφορές σε συγκεκριμένα προϊόντα ή κατηγορίες προϊόντων πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και πρέπει να αναγράφονται σαφώς οι αρχικές και οι νέες μειωμένες τιμές, καθώς και η προηγούμενη τιμή πριν από τη μείωση. Σε περίπτωση που ένα προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, υπολογίζεται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε το κατάστημα κατά τη διάρκεια 10 ημερών πριν από τη μείωση της τιμής.

Exit mobile version