Προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024: Η τελική λίστα ανά υπουργείο

Προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024: Η τελική λίστα ανά υπουργείο

Τις λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νέων προσλήψεων στον δημόσιο τομέα για το έτος 2024 και την κατανομή τους ανά υπουργείο παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 18 Οκτωβρίου 2023.

Ο προγραμματισμός αυτών των προσλήψεων είναι εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, βάσει του κανόνα 1:1, που σημαίνει μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Επίσης, σημειώνεται ότι ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται συνολικά σε όλο τον δημόσιο τομέα και όχι κατά κλάδο, επιτρέποντας την κάλυψη των ειδικών αναγκών των διάφορων κλάδων ανάλογα με την περίπτωση.

Σύμφωνα με αυτόν τον προγραμματισμό και με βάση τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από φορείς, προτείνονται συνολικά 16.521 προσλήψεις για το 2024. Ένα μεγάλο μέρος αυτών θα διοχετευθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς:

  1. Υγεία: Σημαντική έμφαση δίνεται στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την έγκριση 6.500 θέσεων εργασίας.
  2. Κλιματική κρίση: Γίνεται επέκταση του προσωπικού σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της Πυροσβεστικής, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλων κλάδων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών.
  3. Ταμείο Ανάκαμψης: Καλύπτονται οι ανάγκες προσωπικού που προκύπτουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: “Ο στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω της αποτελεσματικής κάλυψης των αναγκών του.” Ο αριθμός των προσλήψεων κατανέμεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Οι υπόλοιπες προσλήψεις κατανέμονται σε άλλους φορείς, όπως οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Ανεξάρτητες Αρχές, κ.λπ.

Exit mobile version