Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας παραιτείται από την υπεράσπισή της

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας παραιτείται από την υπεράσπισή της

Σημαντικές εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, της Τζωρτζίνας. Οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι εξέδωσαν ομόφωνη απόφαση απόρριψης των νέων αιτημάτων που υπέβαλε στην χθεσινή συνεδρίαση ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας.

Αυτά τα αιτήματα αφορούσαν την κλήση νέων μαρτύρων και την ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δικαστηρίου, τις οποίες είχε εγείρει ο αντιπρόεδρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας. Μετά την ομόφωνη απόρριψη αυτών των αιτημάτων, ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την αναβολή της δίκης για μία εβδομάδα, προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την απόσυρσή του από την υπεράσπιση.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κούγιας δήλωσε:

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… δείχνει ότι στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Λίγο πριν, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη των αιτημάτων και έκανε έναν απολογισμό της δίκης επισημαίνοντας από την πλευρά της :

«Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κύριος συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: «αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Exit mobile version