Μητσοτάκης: Περήφανοι για την αναβάθμιση S&P – Δείχνει αναγνώριση όσων έχει πετύχει η Ελλάδα

Μητσοτάκης: Περήφανοι για την αναβάθμιση S&P - Δείχνει αναγνώριση όσων έχει πετύχει η Ελλάδα

Η κυβέρνηση υποδέχθηκε με ενθουσιώδεις δηλώσεις την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης S&P.

Αυτή η αναβάθμιση, που αναμενόταν εδώ και καιρό και απαιτεί θυσίες αυστηρή λιτότητα σε αναγκαίες δαπάνες, έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση, που πρόσφατα αντιμετώπισε αποτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτή η αναβάθμιση παρέχει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να εστιάσει στο μεταρρυθμιστικό της έργο και να αναστρέψει το κλίμα.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρθηκε σε αυτήν την αναβάθμιση ως σημαντικό ορόσημο και δήλωσε ότι είναι περήφανος για την αναγνώριση των επιτευγμάτων της χώρας.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Σημαντικό ορόσημο σήμερα, καθώς η S&P Global Ratings αναβαθμίζει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα. Περήφανοι για την αναγνώριση των όσων έχει πετύχει η χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μια πορεία που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επιτυγχάνει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς»

Exit mobile version