Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 22/10/2023: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 22/10/2023: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Ο καιρός για σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου, προβλέπεται να είναι ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις, ενώ θα υπάρχει αύξηση των νεφών στα δυτικά μέρη της χώρας. Ταυτόχρονα, τοπικές βροχές αναμένεται να εμφανιστούν στα βορειοδυτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, με πιθανότητα καταιγίδας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές στην Ήπειρο και το Ιόνιο, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στο Βόρειο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (με εύρος από 15 έως 24 βαθμούς στην Ήπειρο), 18 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 15 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, με τις περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου να έχουν θερμοκρασίες από 14 έως 30 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο στην αρχή από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο να φτάνουν την ισχύ 6 μποφόρ, με σταδιακή εξάσθενιση.

Ο καιρός για σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου, Στην περιοχή της Αττικής προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ θα υπάρχει αύξηση της υγρασίας που μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, με τους άνεμους να πνέουν ασθενείς από νότιες διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, και σημαντικό ποσοστό υγρασίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς, κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Exit mobile version