Ζωγράφου: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην Πανεπιστημιούπολη

Ζωγράφου: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην Πανεπιστημιούπολη

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου μετά την εκκένωση μιας κατάληψης που είχε πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, και οι αστυνομικοί απάντησαν χρησιμοποιώντας χημικά αέρια. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένα σχολικό λεωφορείο έπιασε φωτιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοια επεισόδια σε σχέση με αυτήν την συγκεκριμένη κατάληψη, καθώς έχει εκκενωθεί προηγουμένως και άλλες φορές. Μετά την τελευταία εκκένωση του χώρου, οι αρχές αποφάσισαν να τον επαναφέρουν υπό τον έλεγχο τους και να προβούν σε εργασίες αποκατάστασης.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε μια ιστοσελίδα που συνδέεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, απευθύνεται κάλεσμα για το απόγευμα της Κυριακής «για να συζητηθούν αντανακλαστικές δράσεις και η ανοικοδόμηση του στεκιού». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Πρυτανεία, κράτος, κοσμητεία εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι οι ιδέες μας δεν εκκενώνονται και ότι όσες φορές και να γκρεμίσουν τα ντουβάρια εμείς θα τα ξαναχτίζουμε. Η πολιτική μας ταυτότητα και η ύπαρξη μας μέσα στα πανεπιστήμια δεν διαπραγματεύονται γι’ αυτό και δεν θα μπορέσουν να ξεμπερδέψουν με εμάς»

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή παραμικρή ανοχή σε παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές».

Exit mobile version