Ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν και η Φέμκε Μπολ οι κορυφαίοι της Ευρώπης για το 2023

Ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν και η Φέμκε Μπολ οι κορυφαίοι της Ευρώπης για το 2023

Ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για το έτος 2023, επικρατώντας στην αντίστοιχη ψηφοφορία του Μίλτου Τεντόγλου και του Μόντο Ντουμπλάντις.

Ο αθλητής από τη Νορβηγία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ. και το ασημένιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο.

Πέραν αυτών, σημείωσε πέντε ρεκόρ Ευρώπης μέσα στη χρονιά, με τα δύο τελευταία να πραγματοποιούνται σε διαδοχικές ημέρες κατά τη διάρκεια του τελικού των Diamond League στο Γιουτζίν των ΗΠΑ, όπου κατέκτησε τα 1.500μ. και τα 3.000μ.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η Ολλανδή Φέμκε Μπολ αναδείχθηκε κορυφαία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και αυτή κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη και δύο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 400μ. εμπόδια και στο σκυταλοδρομία 4Χ400μ., όπου κατάφερε να κερδίσει τη νίκη για την Ολλανδία με μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι λίγο πριν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στην μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ., όταν της έπεσε η σκυτάλη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 400μ. με χρόνο 49.26 και το ρεκόρ Ευρώπης στα 400μ. εμπόδια με 51.45.

Exit mobile version