Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 23/10/2023: Τοπικές βροχές το πρωί στα δυτικά

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 23/10/2023: Τοπικές βροχές το πρωί στα δυτικά

Για σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, με τις νεφώσεις να αυξάνονται προσωρινά το πρωί και τις απογευματινές ώρες στα δυτικά, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά μπορεί να παρουσιαστούν αυξημένες νεφώσεις. Προς το πρωί, υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, και στην Ήπειρο. Κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, θα σχηματίζονται ομίχλες, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα μεταφέρει αφρικανική σκόνη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 13 έως τους 22 βαθμούς στην Ήπειρο), 15 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 14 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 20 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και ασθενείς, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ. Στον Κορινθιακό, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα είναι μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένεται να αυξηθούν προσωρινά τα ποσοστά υγρασίας, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ προς το μεσημέρι θα υπάρξει προσωρινή αύξηση της θερμοκρασίας. Κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Exit mobile version