Κώστας Καραμανλής: Αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή

Κώστας Καραμανλής: Αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά με τίτλο “ΓΙΑΒΟΛ”, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε διάφορες παρατηρήσεις που διαφοροποιούν την θέση του όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Κ. Καραμανλής αμφισβήτησε την πρόσδεση της Ελλάδας στο αμερικανικό άρμα, επισημαίνοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη αυτονομία. Τόνισε ότι άλλα κράτη ασκούν πίεση για να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες για τον σημερινό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς την ως περιορισμένης σημασίας.

Ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι οι πιέσεις από την Τουρκία για συμβιβαστικές λύσεις είναι λάθος να γίνονται δεκτές, επισημαίνοντας την ανάγκη για σαφείς εξηγήσεις και αποφασιστικότητα σε όσους υποστηρίζουν την ελληνική θέση. Αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κάλεσε για διακοπή των ισραηλινών εποικισμών και τη δημιουργία του Παλαιστινιακού κράτους.

Τέλος, αναφέρθηκε στις κατοχικές αποζημιώσεις και την τιμωρητική διάθεση των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα κατά την περίοδο των μνημονίων.

Exit mobile version