Ο καιρός σήμερα 24/10/2023: Πρωινές ομίχλες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ο καιρός σήμερα 24/10/2023: Πρωινές ομίχλες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Για σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, αναμένονται αραιές νεφώσεις και ομίχλες, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες και το βράδυ. Επίσης, προβλέπονται σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, οι νεφώσεις θα είναι αραιές, αλλά σε ορισμένες περιοχές μπορεί να είναι πυκνότερες κατά διαστήματα. Τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένα, όπως προβλέπει το meteo. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 26, στη Στερεά Ελλάδα από 14 έως 27, στην Πελοπόννησο από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 16 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 27 και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάσουν σε 3 έως 5 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και το απόγευμα, οι άνεμοι θα γίνουν πρόσκαιρα βόρειοι με ίδια ένταση. Στο Ιόνιο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Τέλος, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, και η ορατότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι αρκετά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ειδικά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ. Η θερμοκρασία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Exit mobile version