Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου: Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου: Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Για σήμερα, αναμένεται προσωρινή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη δυτική Ελλάδα μέχρι το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ κατά διαστήματα οι νεφώσεις θα γίνουν πιο πυκνές και σημειώνονται τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια μέρη. Από το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες επιτρέπουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, με ένταση 4 έως 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αναμένεται να παρουσιάσει ασήμαντη μεταβολή και να κυμαίνεται μεταξύ 26 και 28 βαθμών.

Στην Αττική, ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από αραιές νεφώσεις, με πιθανή ασθενή βροχή μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κατευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναμένονται νεφώσεις με καταιγίδες που θα είναι προσωρινά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version