Αναστάτωση στη Νάπολη: Διαρκείς σεισμοί, βρυχάται το ηφαίστειο – Θειούχοι ατμοί στον αέρα

Αναστάτωση στη Νάπολη: Διαρκείς σεισμοί, βρυχάται το ηφαίστειο - Θειούχοι ατμοί στον αέρα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Ποτσουόλι, μια παραλιακής κωμόπολη έξω από τη Νάπολη της Ιταλίας, μετά από μια σειρά σεισμών που προκλήθηκαν από ένα υπερηφαίστειο.

Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση σχεδίαζε εκκένωση των χιλιάδων κατοίκων που ζουν στην εκτεταμένη ηφαιστειακή περιοχή γνωστή ως Φλεγραία Πεδία. Ατμοί που περιέχουν θείο διαρρέουν από την επιφάνεια του υπερηφαίστειου, προσδίδοντας στην περιοχή μια σουρεαλιστική εικόνα που ελκύει τους τουρίστες. Οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει την οσμή, τους ατμούς και τους μικρούς σεισμούς. Ωστόσο, ένας σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών στις 2 Σεπτεμβρίου, η ισχυρότερη δόνηση των τελευταίων 40 ετών σε αυτήν την ηφαιστειακή περιοχή, προκάλεσε ανησυχία για την πιθανότητα να βρισκόμαστε μπροστά σε μια «σεισμική κρίση», για πρώτη φορά από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80.

Ειδικοί δηλώνουν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος έκρηξης του υπερηφαίστειου, αλλά εκφράζουν ανησυχία ότι η γεωφυσική δραστηριότηταότι η γεωφυσική δραστηριότητα ανεβάζει και κατεβάζει το έδαφος, κάτι που μπορεί να αποσταθεροποιήσει κτίρια

Αν οι αξιωματούχοι πολιτικής προστασίας προειδοποιήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης κτιρίων, η κυβέρνηση θα εκκενώσει την περιοχή.

Exit mobile version