Ο καιρός σήμερα 28/10/2023: Αραιές νεφώσεις- Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ο καιρός σήμερα 28/10/2023: Αραιές νεφώσεις- Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ο καιρός σήμερα Σάββατο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, αναμένεται να είναι στις περισσότερες περιοχές της χώρας καλός, με λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, προσωρινές τοπικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες για αυτήν την εποχή.

Γενικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις, με πιο πυκνές σε δυτικές, νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας. Στα βόρεια, οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές από το μεσημέρι. Επιπλέον, αναμένονται προσωρινές, τοπικές βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σε δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές, η συγκέντρωση σκόνης θα είναι αυξημένη. Η ορατότητα θα περιορίζεται κατά τόπους, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ.

Η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 28, στη Θεσσαλία από 14 έως 28, στην Ήπειρο από 15 έως 25, στη Στερεά Ελλάδα από 14 έως 28, στην Πελοπόννησο από 15 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 24 και στην Κρήτη από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητες 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητες 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ταχύτητα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, αναμένονται αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Επίσης, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ιδίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version