Ρωσία: Διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Ρωσία: Διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Η Ρωσία προσκάλεσε αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα, τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης των επαφών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Αυτή η κίνηση προκάλεσε οργή από το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε ότι η αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά δεν είχε επαφές με τον πρόεδρο Πούτιν.

Το Ισραήλ είχε καλέσει τη Ρωσία να απορρίψει την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Χαμάς στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντας την πρόσκληση ως “λυπηρή και αξιοθρήνητη”.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίσκεψη των εκπροσώπων της Χαμάς στη Μόσχα. Σε αυτήν τη συνάντηση, συζητήθηκε η απελευθέρωση των ομήρων και η εκκένωση των ρωσικών πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της Χαμάς εξέφρασε την αδυναμία της να απελευθερώσει αιχμάλωτους πριν συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός. Παράλληλα, τόνισε πως χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους τους απαχθέντες που οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις την 7η Οκτωβρίου.

Exit mobile version