Ο καιρός σήμερα 29/10/2023: Τοπικές νεφώσεις – υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες – άνεμοι έως 4 μποφόρ

Ο καιρός σήμερα 29/10/2023: Τοπικές νεφώσεις - υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - άνεμοι έως 4 μποφόρ

Σήμερα, Κυριακή 29 Οκτωβρίου, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ειδικά στα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν έως τα 4 μποφόρ.

Ειδικότερα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως στις δυτικές, νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας. Σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές. Στα νότια και ανατολικά μέρη της χώρας, οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ σε ορισμένες περιοχές.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 27, στη Θεσσαλία από 15 έως 26, στην Ήπειρο από 11 έως 24, στη Στερεά από 14 έως 26, στην Πελοπόννησο από 11 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 25, στις Κυκλάδες από 20 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 24 και στην Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν με διαφορετικές κατευθύνσεις και ένταση, από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες, από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, και από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ στο νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Στην Αττική, θα παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το πρωί, με άνεμους που θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version