Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη Μεσόγειο έφθασε και το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη Μεσόγειο έφθασε και το δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

Το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει και δεύτερο αεροπλανοφόρο τους, το “USS Αϊζενχάουερ”, στη Μεσόγειο, συμπληρώνοντας έτσι τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή. Αυτή η ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη Μεσόγειο γίνεται λόγω ανησυχίας για πιθανή επιδείνωση της κατάστασης με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές που αναφέρει η Haaretz.

Η νέα ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου “USS Αϊζενχάουερ” προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου “USS Φορντ”, η οποία αναπτύχθηκε πρόσφατα.

Προηγουμένως, το Πεντάγωνο είχε δώσει εντολή για την αποστολή μιας δεύτερης ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και είχε αποστείλει αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της επέκτασης των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στις 14 Οκτωβρίου.

Το αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”, το οποίο είναι η ναυαρχίδα της ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρων, συνοδεύεται από ένα καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων και δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το αεροπλανοφόρο “Φορντ” μπορεί να μεταφέρει περισσότερα από 60 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18.

Exit mobile version