Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: 22χρονος άνοιξε πυρ σε δρόμο γεμάτο κλαμπ στη Φλόριντα – Δυο νεκροί και 16 τραυματίες

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: 22χρονος άνοιξε πυρ σε δρόμο γεμάτο κλαμπ στη Φλόριντα – Δυο νεκροί και 16 τραυματίες

Λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Μέιν, όπου ένας 40χρονος σκότωσε 18 άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ένα νέο περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Η αστυνομία στην Τάμπα, στην πολιτεία της Φλόριντα (νοτιοανατολικά), συνέλαβε έναν ύποπτο για δύο φόνους και αρκετούς τραυματισμούς, ο οποίος, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, φέρεται ότι άνοιξε πυρ την προηγούμενη Κυριακή σε μια περιοχή με μπαρ και νυχτερινά κλαμπ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, γιόρταζαν το Halloween.

Από τους συνολικά δεκαέξι τραυματίες, δεκαπέντε τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς.

Ο 22χρονος Ταϊρέλ Στίβεν Φίλιπς αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, καθώς φαίνεται ότι σκότωσε έναν 14χρονο και έναν 20χρονο κατά τη διάρκεια ενός καυγά μεταξύ δύο ομάδων ανθρώπων τα ξημερώματα στην Ίμπορ Σίτι, μια ιστορική συνοικία στην Τάμπα, σύμφωνα με την αστυνομία. Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στον X (πρώην Twitter) δείχνουν τον πανικό που επικρατούσε καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν για να αποφύγουν τα πυρά, υπό τους ήχους των πυροβολισμών να ακούγεται. Σε ορισμένα από τα βίντεο, φαίνονται αστυνομικοί να προσπαθούν να βοηθήσουν τραυματίες πολίτες στα πεζοδρόμια.

Πολλοί τραυματίες, ηλικιών από 18 έως 27 ετών, αποχώρησαν από νοσοκομεία όπου είχαν διακομιστεί αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάμπα, Λι Μπέρκο, δήλωσε ότι πληροφορίες που παρασχέθηκαν από πολίτες συνέβαλαν σημαντικά στον εντοπισμό και τη σύλληψη του ύποπτου.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν οι αρχές αναζητούν άλλους υπόπτους.

Exit mobile version