Σουδάν: Πάνω από 100 νεκροί από επιδημίες χολέρας και δάγκειου πυρετού

Σουδάν: Πάνω από 100 νεκροί από επιδημίες χολέρας και δάγκειου πυρετού

Στο Σουδάν, χώρα βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και πάνω από έξι μήνες, ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκαν σχεδόν 4.400 κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού, εκ των οποίων περισσότερα από 100 ήταν θανατηφόρα, από τον Αύγουστο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα κρούσματα χολέρας ανέρχονται σε 1.049 στο Χαρτούμ, καθώς και στις πολιτείες Αλ Τζαζίρα και Γκανταρέφ. Όσον αφορά τον δάγκειο πυρετό, έχουν καταγραφεί 3.316 κρούσματα σε εννέα πολιτείες, με 49 θανάτους. Στην περιοχή του Χαρτούμ, όπου παραμένουν εκατομμύρια άνθρωποι, και στις πολιτείες Αλ Τζαζίρα και Γκανταρέφ, που είναι εκτεθειμένες στον πόλεμο, οι συνθήκες υγιεινής έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, συμβάλλοντας στην εξάπλωση των επιδημιών.

Επιπλέον, ο πόλεμος στο Σουδάν έχει ήδη οδηγήσει σε πάνω από 9.000 νεκρούς και σχεδόν έξι εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες, με τις ειρηνευτικές προσπάθειες να αναζητούνται εκ νέου.

Παράλληλα, η επιδημία του δάγκειου πυρετού επηρεάζει εννέα πολιτείες, ενώ οι νοσοκομεία σε περιοχές με εχθροπραξίες βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθιστώντας την παροχή βασικής ιατρικής φροντίδας δύσκολη.

Εν τω μεταξύ, οι δύο αντίπαλοι στρατηγοί, στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και στρατηγός Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, έστειλαν αντιπροσώπους στην Τζέντα (Σαουδική Αραβία) για διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και των ισλαμικών οργανώσεων.

Παρά τις προσπάθειες διαπραγματεύσεων, καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, με τις καταπαύσεις του πυρός να διαρκούν ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Exit mobile version