Ισραηλινός στρατός: «Χτυπάμε σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας»

Ισραηλινός στρατός: «Χτυπάμε σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας»

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν βαθιά στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μπαίνοντας από τρία διαφορετικά σημεία με στόχο τη διάσπαση των δυνάμεων της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού, Jonathan Conricus, ο Ισραηλ εξαπολύει επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας, αλλά υπογράμμισε ότι το Ισραήλ θα αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις στο Λίβανο εναντίον θέσεων του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο είναι συμμάχος της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς.

“Τα μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο Λίβανο”, δήλωσε μέσω του X (του πρώην Twitter).

Μεταξύ των “υποδομών” που επλήγησαν από τα ισραηλινά αεροσκάφη περιλαμβάνονται “όπλα, θέσεις και εγκαταστάσεις” του κινήματος.

Η επιδεινούμενη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου δημιουργεί ανησυχίες ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί στη Μέση Ανατολή.

Exit mobile version