Ρωσία: Εισβολή πλήθους αντιισραηλινών στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν – Φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Ρωσία: Εισβολή πλήθους αντιισραηλινών στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν - Φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Το βράδυ της Κυριακής (29/10), επικράτησε ένταση και πανικός στο αεροδρόμιο της Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό συνέβη όταν ένα πλήθος εξαγριωμένων ανθρώπων εισέβαλε στον αεροδιάδρομο στην άφιξη ενός αεροπλάνου από το Τελ Αβίβ, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», ενώ ένας διακρίνεται σε βίντεο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα «Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν» 

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, περίπου 60 άτομα συνελήφθησαν, ενώ υπήρξαν τραυματισμοί από την ένταση.

Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι “πάνω από 150 από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στις ταραχές ταυτοποιήθηκαν” και “εξήντα από αυτούς προσήχθησαν”. Επίσης, διευκρίνισε ότι δύο από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νταγκεστάν.

Το πλήθος, όπως μαρτυρούν μάρτυρες, εισέβαλε στον αεροδιάδρομο αναζητώντας Εβραίους.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar, ένα αεροπλάνο της ρωσικής εταιρείας Red Wings από το Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στη Μαχατσκαλά στις 19:00 (ώρα της Ρωσίας). Σύμφωνα με το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Sota, αυτή ήταν μια πτήση τράνζιτ που θα αναχωρούσε για τη Μόσχα στις 21:00.

Exit mobile version