Μπόνους από 100 έως 3.000 ευρώ για όσους «καρφώνουν» τις μαϊμού αποδείξεις

Μπόνους από 100 έως 3.000 ευρώ για όσους «καρφώνουν» τις μαϊμού αποδείξεις

Πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και εκδίδουν νόμιμες αποδείξεις για τις συναλλαγές τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ατόμα που προσπαθούν να αποφύγουν τη φορολογική υποχρέωση και να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες, δίνοντας περίεργα παραστατικά. Ένα καλό παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι το δελτίο παραγγελίας, το οποίο ακόμα και στον τομέα της εστίασης χρησιμοποιείται ως απόδειξη.

Αυτά προσπαθεί να καταπολεμήσει η Ανεξαρτησία Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω της εφαρμογής e-appodixi. Τώρα, αυτή η εφαρμογή αναβαθμίζεται σε μια νέα έκδοση που θα ανταμείβει οικονομικά όσους αναφέρουν αποδείξεις χωρίς QR κωδικό (ο οποίος γίνεται υποχρεωτικός στις αποδείξεις) και όσα άλλα αδικήματα προβλέπει ο νόμος.

Αυτό το νομοσχέδιο, που παρουσιάσθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Με την ψήφιση του νόμου, θα είναι διαθέσιμη και η νέα έκδοση της εφαρμογής e-appodixi, η οποία θα περιλαμβάνει κίνητρο για τα άτομα που αναφέρουν παραβάσεις φορολογικής φύσεως, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. Οι αμοιβές θα κυμαίνονται ανάλογα με την αξία της συναλλαγής, με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ και μπορεί να φτάσουν έως και το 10πλάσιο της αξίας της απόδειξης, με μέγιστο όριο τα 3.000 ευρώ.

Exit mobile version