Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει σήμερα στην Κίνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει σήμερα στην Κίνα

Από σήμερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Κίνα για σημαντικές συναντήσεις με τον ομόλογό του Λι Τσιανγκ, τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Τζάο Λετζί.

Η Ελλάδα επιθυμεί να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα και να αυξήσει τις εξαγωγές προς την ασιατική χώρα, ιδίως στους τομείς της γεωργίας και των βιομηχανικών προϊόντων. Επίσης, η αύξηση του αριθμού των τουριστών από την Κίνα αποτελεί προτεραιότητα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια τεράστια αγορά.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα λαμβάνει χώρα μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα από την S&P και με τις αναβαθμίσεις που πρόσφατα έκαναν δύο μεγάλοι κινεζικοί οίκοι αξιολόγησης, τη Lianhe Credit και τη Chengxin Rating Group.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Κ. Μητσοτάκη με τους κινεζικούς αξιωματούχους, θα συζητηθούν επίσης θέματα περιφερειακής και διεθνούς επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στη Μέση Ανατολή και της κατάστασης στην Ουκρανία.

Exit mobile version