Συνάντηση Κασσελάκη – Μητσοτάκη: Τέσσερα ζητήματα διαφάνειας έθεσε ο Κασσελάκης

Συνάντηση Κασσελάκη - Μητσοτάκη: Τέσσερα ζητήματα διαφάνειας έθεσε ο Κασσελάκης

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, στη Βουλή διήρκεσε μόλις μία ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κύκλο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θίγει τέσσερα σημαντικά θεσμικά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκολύνει την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) την άρση του απορρήτου για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ, επιτρέποντάς τους να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Για να το επιτύχει αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του, αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σχετικό άρθρο του Νόμου 3649/2008 (Άρθρο 14, παράγραφος 4), που παρείχε στον υπουργό Εσωτερικών τη δυνατότητα να εγκρίνει την κατάθεση των υπαλλήλων της ΕΥΠ στις δικαστικές αρχές.

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρότεινε στον πρωθυπουργό την κατάργηση όλων των υφιστάμενων ασυλιών και οποιασδήποτε άλλης διάταξης που παρέχει σε στελέχη τραπεζών, ταμείων, δημόσιων οργανισμών και επιτροπών δικαίωμα ασυλίας.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του νόμου για το Πόθεν Έσχες, προκειμένου να περιλαμβάνει πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις Πόθεν Έσχες, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο του ποσού, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά επιχορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κλπ.

Exit mobile version