Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 3/11/2023

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 3/11/2023

Σήμερα, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, αναμένονται έντονα φαινόμενα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Υπάρχει επίσης πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στο Βορειοανατολικό και το Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, και τοπική περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, στην Βόρεια Ελλάδα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 3 έως 21 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία θα κυμανθούν από 8 έως 20 βαθμούς. Στην Ήπειρο από 8 έως 18 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα αναμένεται να κυμανθούν από 9 έως 20-22 βαθμούς. Στα Επτάνησα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 11 έως 19 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 18 βαθμούς. Τέλος, στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 13 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, με τα φαινόμενα αυτά να σταματούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται να αλλάξουν προς δυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 13 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις κυρίως με ένταση έως 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 11 έως 19 βαθμούς.

Exit mobile version