Βρέθηκαν σε μονή της Αττικής 7 κλεμμένες βυζαντινές εικόνες – Είχαν κλαπεί από άλλη μονή

Βρέθηκαν σε μονή της Αττικής 7 κλεμμένες βυζαντινές εικόνες - Είχαν κλαπεί από άλλη μονή

Η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε μια υπόθεση κλοπής αρχαίων εκκλησιαστικών αντικειμένων και ξυλόγλυπτων θυρών με μεγάλη ιστορική αξία. Συνολικά, 7 εκκλησιαστικές εικόνες και αρχαίες ξυλόγλυπτες θύρες εντοπίστηκαν μέσα σε Ιερά Μονή στην Αττική, με τη βοήθεια του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από εισαγγελική εντολή, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής έρευνα στους χώρους της Μονής, όπου ανακαλύφθηκαν τα 3 από τα 7 κλοπέντα αντικείμενα, τα οποία είχαν κλαπεί από μια άλλη μονή της επαρχίας το 2012.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν 4 άλλες εικόνες και ξυλόγλυπτες θύρες, οι οποίες πιστοποιήθηκαν ότι είχαν κλαπεί πριν από χρόνια από μονές και ναούς στην επαρχία.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στην έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, όπου αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν την ιστορική και πολιτιστική τους αξία.

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος, Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνεχίζει την έρευνα για τον τρόπο απόκτησης και κατοχής αυτών των αντικειμένων.

Exit mobile version