Γάζα: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια

Γάζα: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια

Τη Δευτέρα το πρωί, ένα αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα εκτελέσει αποστολή με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης δύο επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

Η αποστολή αυτή περιλαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια όπως φάρμακα, νερό και τρόφιμα, με σκοπό την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού. Στη δήλωσή του, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα διατηρεί μια συνολικά ανθρωπιστική προσέγγιση στο Μεσανατολικό ζήτημα, και ότι η βοήθεια αυτή αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης.

Όπως είπε ο υπουργός εξωτερικών: «Για τον ανθρωπιστικό διάδρομο διά της θαλάσσιας οδού απευθείας στη Γάζα, πράγματι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ομόλογες κυβερνήσεις ιδίως της Κύπρου και της Γαλλίας. Ήμασταν σε συνεννόηση και με το Ισραήλ ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη όδευση του διαδρόμου αυτού. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υφίσταται ασφαλής λιμένας στη λωρίδα της Γάζας έτσι ώστε να μπορεί με ασφάλεια να καταπλεύσει το οποιοδήποτε πλοίο», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Exit mobile version