Κροατία: οργή για το φιλί του Υπουργού Εξωτερικών

Κροατία: οργή για το φιλί του Υπουργού Εξωτερικών

Η προσπάθεια του κροατικού υπουργού Εξωτερικών, Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν, να φιλήσει την Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και έχει γίνει αντικείμενο ανάλυσης και σχολίων.

Ο Γκρλιτς-Ράντμαν προσπάθησε να φιλήσει την Μπέρμποκ μετά τη χειραψία κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Το περιστατικό αποτυπώθηκε σε βίντεο και έχει κινητοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό. Ορισμένοι το χαρακτήρισαν ως “σεξουαλική παρενόχληση”, ενώ άλλοι το θεώρησαν απλά ανάρμοστο και έλλειψη σεβασμού.


Ανακαλύψτε τα blephademodex Pharmarin, τα κορυφαία οφθαλμικά μαντηλάκια καθαρισμού βλεφάρων


Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Ράντα Μπόριτς, περιέγραψε το περιστατικό ως “εξαιρετικά ακατάλληλο” και είπε ότι οι “θερμοί χαιρετισμοί” δεν είναι κατάλληλοι για επαγγελματικές σχέσεις. Εκπρόσωποι οργανισμών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών χαρακτήρισαν την κίνηση ανάρμοστη, και πρώην πολιτικοί εξέφρασαν ανησυχία για το περιστατικό.

Ο ίδιος ο Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν υπερασπίστηκε τον εαυτό του, λέγοντας ότι προσπάθησε να χαιρετήσει την συνάδελφό του με μια “θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση”. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η κίνησή του μπορεί να ήταν “λίγο άβολη” και ζήτησε συγγνώμη από όσους την εξέλαβαν ως ανάρμοστη.

Η Αναλένα Μπέρμποκ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό.

Exit mobile version