Νετανιάχου: Μετά τον πόλεμο, το Ισραήλ θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας

Νετανιάχου: Μετά τον πόλεμο, το Ισραήλ θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας

Χθες Δευτέρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναλάβει τη “συνολική ευθύνη για την ασφάλεια” στη Λωρίδα της Γάζας επ’ αόριστον μετά τον πόλεμο με το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα Χαμάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, όταν ρωτήθηκε ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της παλαιστινιακής περιοχής μετά τον πόλεμο, ο κ. Νετανιάχου απάντησε: “Όσοι δεν υποστηρίζουν το Χαμάς”.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα αναλάβει τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια της περιοχής “επ’ αόριστον”. Όπως είπε: «Καθώς είδαμε τι γίνεται όταν δεν την έχουμε. Όταν δεν έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια, βλέπουμε την έκρηξη της τρομοκρατίας της Χαμάς σε κλίμακα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε»

Στην ίδια συνέντευξη, απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς την προηγούμενη απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης της επίθεσης που οδήγησε σε αυτόν τον πόλεμο.

“Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, γενική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων”, δήλωσε, αμέσως μετά με την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την άμεση κατάπαυση του “ανθρωπιστικού εφιάλτη” στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε “νεκροταφείο παιδιών”.

Exit mobile version