Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 7/11/2023: Αίθριος, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 7/11/2023: Αίθριος, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, αναμένεται να επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 4 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι υψηλές για την εποχή.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα νησιωτικά τμήματα και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο και την Κρήτη, υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς, πρόσκαιρες βροχές με τοπικό χαρακτήρα, σύμφωνα με το meteo. Στις βορειοδυτικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, το Αιγαίο και η Κρήτη, η συγκέντρωση σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένη. Επίσης, η ορατότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη κατά το πρωί και προς το τέλος του 24ωρου σε κάποιες περιοχές.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθούν από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 23, στη Θεσσαλία από 11 έως 24, στην Ήπειρο από 9 έως 22, στη Στερεά από 10 έως 25, στην Πελοπόννησο από 7 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στις Κυκλάδες από 14 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 23 και στην Κρήτη από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στον υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο, αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, αλλά μετά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως, προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, αναμένεται να εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις και από το πρωί θα αλλάξουν κατεύθυνση σε μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, ωστόσο, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version