Βουλή: Συνάντηση Κασσελάκη με Ανδρουλάκη – Συμφωνία για υποκλοπές

Βουλή: Συνάντηση Κασσελάκη με Ανδρουλάκη - Συμφωνία για υποκλοπές

Συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα που αφορούν την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα θέματα του κράτους δικαίου, την ενίσχυση των ανεξάρτητων Αρχών και την πορεία της υπόθεσης των υποκλοπών.

Κατά την έναρξη της σύντομης συζήτησης μπροστά στις κάμερες, ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε το θέμα της απαιτούμενης πλειοψηφίας 3/5 για τη σύσταση των διοικήσεων των ανεξάρτητων Αρχών, επισημαίνοντας ότι απαιτείται συναίνεση και προσθέτοντας ότι “δεν έχουμε συζητηθεί”. Όπως είπε: «Υπηρετούμε πάνω απ′ όλα τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις. Από την πλευρά μας, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και χτίζοντας πάνω σε αυτό, το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών»

Ο κ. Ανδρουλάκης συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης των ανοικτών καναλιών επικοινωνίας προκειμένου να δημιουργηθούν στο πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης και συναίνεσης όπου είναι δυνατό. Για τις υποκλοπές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι στις ανεξάρτητες Αρχές».

Exit mobile version