Εκδήλωση προς τιμήν του Κ. Σημίτη: Ποιοι πήγαν, ποιοι ξένοι ηγέτες έστειλαν μήνυμα

Εκδήλωση προς τιμήν του Κ. Σημίτη: Ποιοι πήγαν, ποιοι ξένοι ηγέτες έστειλαν μήνυμα

“Στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις”, τόνισε ο Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του. “Υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά: το σχέδιο και η συγκυρία”, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, αποστέλλοντας το δικό του μήνυμα.

Στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πριν ανέβει στο βήμα, ο Κώστας Σημίτης προβλήθηκε από βίντεο χαιρετισμός από τον πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, τον Ζακ Ντελόρ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ρομάνο Πρόντι,. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έστειλε χαιρετισμό μέσω βίντεο, καθώς απουσίαζε από την εκδήλωση.

Η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη διοργανώθηκε από το “ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη,” το “Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ,” και το περιοδικό “Μεταρρύθμιση,” με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Πολλά πρόσωπα του πολιτικού χώρου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, πρώην υπουργοί, και άλλοι σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Χρήστος Πρωτόπαππας. Οι υπουργοί και υφυπουργοί της ΝΔ Γιώργος Φλωρίδης, Χρήστος Στυλιανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λίνα Μενδώνη, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάριος Θεμιστοκλέους, Πάνος Τσακλόγλου, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς επίσης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Στέλιος Αγγελούδης.

Επίσης, το παρών έδωσαν η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Exit mobile version