Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στο κέντρο της πόλης

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, οι ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο κέντρο της πόλης της Γάζας. Σε τηλεοπτική ενημέρωση, ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιάχια Σινουάρ, κρύβεται στο καταφύγιό του και δεν διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του. Ο Γκάλαντ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας απέρριψε το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης του πυρός πριν απελευθερωθούν οι περίπου 240 ισραηλινοί όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας. Χαρακτήρισε τη Λωρίδα της Γάζας ως “τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.”

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επίσης ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε ην πόλη της Γάζας και επιχειρεί στο εσωτερικό της. Τονίζει ότι δεν θα υπάρξει παύση του πυρός ή παράδοση καυσίμων στη Γάζα πριν απελευθερωθούν οι ισραηλινοί όμηροι, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο μικρών παύσεων στον αγώνα κατά της Χαμάς εν μέσω αυξανόμενων διεθνών πιέσεων για παύση των εχθροπραξιών και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση του πυρός αυξάνονται, με την ελπίδα να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία και να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πολίτες της περιοχής.

Exit mobile version