ΗΠΑ: Εβραίοι έκαναν κατάληψη στο Άγαλμα της Ελευθερίας – Ζητούσαν «να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα»

ΗΠΑ: Εβραίοι έκαναν κατάληψη στο Άγαλμα της Ελευθερίας - Ζητούσαν «να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα»

Εκατοντάδες Αμερικανοί Εβραίοι πραγματοποίησαν κατάληψη τη Δευτέρα (6.11.2023) στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους κατά του “γενοκτονικού βομβαρδισμού παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα”.

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια με συνθήματα όπως “οι εβραίοι απαιτούν κατάπαυση του πυρός τώρα” στη Γάζα ή “όχι στο όνομά μας”, εκατοντάδες Εβραίοι ανάπτυξαν πανό με συνθήματα όπως “όλος ο κόσμος βλέπει” και “οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι” στο εμβληματικό Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ο Τζέι Σέιπερ, της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP), τόνισε σε ανακοίνωσή του: “Οι διάσημες λέξεις της αμερικανίδας ποιήτριας του 19ου αιώνα, Έμμας Λάζαρους, που είναι χαραγμένες σ’ αυτό το μνημείο, μας υποχρεώνουν να δράσουμε για να υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, οι οποίοι ποθούν να ανασάνουν ελεύθεροι”.

Το Ινστιτούτο για την Κατανόηση στη Μέση Ανατολή (Institute for Middle Understanding, IMEU) δημοσίευσε ανακοίνωση όπου απαιτεί “να τερματιστεί ο γενοκτονικός βομβαρδισμός από το Ισραήλ παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα”.

Exit mobile version