Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 11/08/2023

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 11/08/2023

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, από το πρωί, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στις μεσημβρινές ώρες, οι βροχές θα επεκταθούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Το απόγευμα, ο καιρός θα επηρεαστεί από βροχές και καταιγίδες στη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τη νύχτα, τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Επιπλέον, τις πρωινές ώρες, αναμένεται τοπική περιορισμένη ορατότητα και σε ορισμένες περιοχές θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ, με τον βόρειο Αιγαίο να εντείνεται τοπικά έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Στα δυτικά και στη Μακεδονία, οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται θερμοκρασίες από 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις με πυκνότερες προς τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ τη νύχτα αναμένεται να στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία στην Αττική αναμένεται να κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις με πυκνότερες προς τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες, αναμένεται επαναφορά των νεφώσεων και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 με 3 μποφόρ, ενώ το απόγευμα αναμένεται να στραφούν σε βόρειους και να ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version